SEZNAM TISKOVÝCH ZPRÁV

Stavba Rezidence nad Podolskou vodárnou zahájena

Na základě pravomocného stavebního povolení zahájily společnosti PSJ a Crescon stavbu komorního projektu Rezidence Nad Podolskou vodárnou. Nyní jsou pokládány základy domu. Hrubá stavba bude dokončena v listopadu letošního roku a celý projekt na jaře 2015. Dům nabídne v osmi bytových jednotkách luxusní bydlení v atraktivní lokalitě pražského Podolí v ulici Na Dolinách.

„O nadstandardní bydlení v oblíbené, dobře dostupné lokalitě je na trhu stále zájem. Samozřejmě nesmí chybět vysoká kvalita materiálů a provedení, klidné okolí, zeleň a infrastruktura v dostupné vzdálenosti a dobré spojení do centra Prahy. Pokud toto projekt splňuje, své klienty vždy najde. Dokazují nám to i předprodeje Rezidence Nad Podolskou vodárnou. Jsme teprve na počátku výstavby a máme již prodáno 30 % bytů,“ říká Jan Jerie, ředitel společnosti Crescon. Financování projektu zajišťuje UniCredit Bank.

Moderní dům respektující okolí Rezidence Nad Podolskou vodárnou je citlivě zasazena do okolní zástavby vilové čtvrti. Sousedství domu tvoří převážně činžovní vily a rodinné domy se zahradami. Architektonické řešení od studia Heidler Architekti proto plně respektuje architektonické tvarosloví zdejší obytné čtvrti. „Náš dům navíc dokonale využívá svažitý terén. Předzahrádky tak budou mít nejen majitelé přízemních bytů, ale budou patřit i k bytovým jednotkám ve vyšších podlažích,“ uvádí Jan Jerie. Terasy náleží téměř ke všem bytům. Dům se zajímavou architekturou ukrývá na šesti nadzemních podlažích osm bytových jednotek. „V nižších patrech budou na jednom podlaží situovány maximálně tři byty. Čtvrté ustupující patro pak bude věnováno solitérnímu bytu, páté a šesté podlaží bude tvořit mezonetový byt se střešními terasami s výhledy na Prahu,“ doplňuje Jiří Pech, ředitel Divize development stavební společnosti PSJ. Bytové jednotky mají dispozice 3+kk až 5+kk a velikost od 95 m2 do 134 m2 . Jedno podzemní patro bude určeno pro parkování, přičemž k většině bytů přísluší dvě parkovací stání.

Komfortní bydlení ve vysokém standardu

Dispozice bytů jsou řešeny s ohledem na funkční rozložení jednotlivých místností a s ohledem na pohodlí obyvatel. Důkladně oddělují privátní a společenskou zónu a nezapomínají na dostatek úložného prostoru. Ke každému bytu navíc náleží komora, umístěná na patře, kterou je možné využít k ukládání sezónních věcí. Ke standardnímu vybavení luxusních bytů patří podlahy z dubového dřeva, kvalitní keramické obklady v koupelně, sanitární keramika a baterie od firem Laufen, Kaldewei a Grohe a další vybavení od renomovaných výrobců.

Klidná lokalita s širokými možnostmi

Rezidence Nad Podolskou vodárnou vyroste v lokalitě plné zeleně s výbornou dopravní dostupností do centra města. Kromě veškeré občanské vybavenosti se zde nachází široké možnosti pro sportovní vyžití. Milovníci cyklistiky jistě ocení blízkost cyklostezky vedoucí podél vltavského nábřeží. Za sportem je možné vyrazit také na blízké tenisové kurty, pláž ve Žlutých lázních a nedaleký podolský plavecký stadion. Na své si přijdou i fanoušci jachtingu, kteří mohou navštívit historický Yacht klub pod vyšehradskou skálou. Kromě mateřských, základních i středních škol a gymnázií, pošty, banky a zdravotnických zařízení se zde nachází mnoho restaurací vybízejících k večernímu posezení. Na nákupy je možné zajet do nedalekého obchodního centra Arkády Pankrác. V těsné blízkosti domu je autobusová a nedaleko také tramvajová zastávka a jen pár minut pěší chůze vzdálená zastávka metra trasy C, Pražského povstání. Dobré dopravní spojení je rovněž na magistrálu a Jižní spojku.

PSJ, a.s. náleží mezi největší stavební společnosti v České republice. Zabývá se především pozemní stavební činností, realizací vybraných stavebních řemesel a technologií a v neposlední řadě také developmentem. Její hlavní činností je generální dodavatelství staveb, a to včetně komplexních dodávek na klíč od fáze projektu a studie stavby až po kolaudaci a předání funkčního díla. Podílela se například na výstavbě pražského administrativního areálu BB Centrum, komplexu Zlatý Anděl na Smíchově, administrativní budovy Main Point Karlin nebo Galerie Fénix & Clarion Congress Hotel Prague ve Vysočanech, realizovala bytový soubor Villa Bianca v Praze a byla generálním dodavatelem při rekonstrukci Obecního domu či Sovových mlýnů. Akciová společnost PSJ se také v roli generálního dodavatele podílela na komplexní dostavbě výškové administrativní budovy CITY TOWER v Praze na Pankrácké pláni. PSJ se věnuje i vlastním developerským projektům, které se zaměřují zejména na oblast výstavby komerčních budov a obytných celků. Kromě Česka působí PSJ od počátku své existence také na zahraničních trzích. V posledních letech se soustředí na Ruskou federaci, Slovensko, jihovýchodní Asii a arabský svět. PSJ je držitelem celé řady ocenění v prestižní soutěži „Stavba roku“.

Developerská společnost CRESCON a.s. byla založena v roce 2008. Opírá se o dlouholeté předchozí zkušenosti a know-how svých kmenových pracovníků. Ředitelem společnosti CRESCON a.s. je Jan Jerie. Společnost se zaměřuje nejen na development bytových, kancelářských a obchodních objektů, ale také na stavby pro veřejný sektor a kompletní rozvoj územních a infrastrukturních celků. Při realizaci projektů garantuje kvalitu, vysoce profesionální přístup a nadstandardní, klientsky orientovaný servis. V současné době portfolio společnosti tvoří více než 15 projektů převážně v Praze a blízkém okolí.